Duurzaam ondernemen op zonne-energie

Benieuwd of zonnepanelen rendabel zijn voor jouw onderneming? Als zakelijke klant van Rabobank, ontvang je nu tijdelijk kosteloos een dakscan en rendementsberekening.

Speciaal voor zakelijke Rabobank klanten

Start met duurzaam ondernemen

  • Kosteloze factsheet zonnepanelen incl. dakscan en rendementsberekening
  • Kosteloos adviesgesprek (beeldbellen) met een zonnepanelenspecialist

Een duurzame toekomst binnen handbereik

Lagere energierekening

Met zonnepanelen op je dak bespaar je flink op energiekosten. Door je eigen energie op te wekken, draag je direct een steentje bij aan een duurzame toekomst.

Fiscaal voordeel

Verkort je terugverdientijd aanzienlijk met subsidies. Wij adviseren over subsidies die bij jouw situatie passen. Door onze jarenlange expertise vergroten wij de kans op toewijzing als wij deze subsidies voor je aanvragen.

Op maat gemaakte oplossing

Voor zonnepanelen bestaat geen one-size-fits-all aanpak. Daarom bepalen we met de dakscan wat werkt voor jou. Samen vinden we een oplossing die bij jou past, ongeacht je verbruik en grootte van je dak.

Ontzorging van A tot Z

Wij staan je bij in het hele proces — van aanvraag tot aanleg. Door onze jarenlange ervaring en onafhankelijkheid van uitvoerende partijen, denken we vanuit jouw perspectief en bieden we je de best mogelijke oplossing.

Maak gebruik van de SDE-subsidie

Om de productie van duurzame energie te stimuleren is de subsidieregeling SDE++ in het leven geroepen. De inschrijvingen voor de subsidieronde van 2022 starten op een nog nader bekend te maken datum direct na de zomer in 2022.

Vergroot je kans op toewijzing door Energieke Regio je subsidieaanvraag te laten doen. De kosten hiervoor bedragen in 2022 naar verwachting € 600,- per aanvraag.

Onafhankelijk partner van Rabobank

Bij Energieke Regio helpen we je graag te verdienen aan duurzaamheid. Dat doen wij zonder winstoogmerk en onafhankelijk van marktpartijen. We stellen altijd jouw behoeften voorop en garanderen kwaliteit tegen een scherpe prijs. Rabobank deelt onze passie en stimuleert de aanschaf van zonnepanelen door het aanbieden van advies en begeleiding aan haar zakelijke klanten.

Tijdelijke actie voor Rabobank klanten

  • Kosteloze factsheet inclusief, dakscan en financiële berekening
  • Kosteloos adviesgesprek (beeldbellen) met een zonnepanelenspecialist

Welke aansluiting heb ik?

HET PROCES

Hoe het werkt

01

Dakscan & advies

Na het aanvragen van de dakscan krijg je van ons vrijblijvend advies op maat. We bespreken de beste oplossing voor jouw dak en geven een accurate inschatting van de opbrengst per jaar en de terugverdientijd.

02

Subsidieaanvraag

Energieke Regio onderzoekt welke subsidies beschikbaar en van toepassing zijn voor jouw onderneming en we helpen je met de aanvraag ervan. Met onze expertise wordt de investering in zonnepanelen voor elke onderneming financieel aantrekkelijk.

03

Plan van aanpak

We maken het financiële plaatje compleet en zetten concrete stappen. Van het vergelijken van offertes van verschillende installateurs tot het communiceren met de verzekeraar. Zo komen we tot een definitieve offerte.

04

Financiering

Tijd om financiering voor de zonnepanelen te regelen. Wij vormen hier je sparringpartner en zorgen dat je een weloverwogen keuze kunt maken.

05

Installatie

Gecertificeerde installateurs realiseren het zonnesysteem. Ook tijdens de bouw en realisatie blijven we je ondersteunen en schakelen we experts in die onder andere controleren of de installatie voldoet aan actuele regelgeving.

FAQ

Veelgestelde vragen

Wil je liever contact met ons opnemen?
Stuur een email naar
mijnzonadvies@energiekeregio.nl

Wat is een dakscan?

Een dakscan geeft indicatief aan welke mogelijkheden je dak voor zonnepanelen biedt, welke investering daarbij hoort en hoe snel je die terugverdient. Er is een beeldbelgesprek aan gekoppeld waarin de dakscan wordt toegelicht en je vragen worden beantwoord. Ook ontvang je een vrijblijvend aanbod om je traject verder te laten begeleiden.

Welke subsidiemogelijkheden zijn er?

Grootverbruikers kunnen SDE-subsidie aanvragen, waarmee opgewekte stroom 15-16 jaar gesubsidieerd wordt. Kleinverbruikers kunnen gebruik maken van de salderingsregeling en de Energie Investeringsaftrek. Bij de salderingsregeling mag je de opbrengsten van de opgewekte stroom over een jaar aftrekken van de kosten van de verbruikte energie over een jaar (salderen). Kleinverbruikers met een jaarverbruik boven 50.000 kWh kunnen de ISDE-subsidie benutten i.p.v. de Energie Investeringsaftrek.

Kan een huurder van een gebouw ook zonnepanelen installeren?

Dit kan als de eigenaar en diens verzekeraar hiermee akkoord zijn. Het is dan verstandig om daar al in een vroeg stadium afspraken over te maken, liefst voor langere termijn.

Wat is het rendement van zonnepanelen voor bedrijven?

De meeste installaties laten zich in 6-10 jaar terugverdienen. De rendementen liggen vaak tussen 5-8% en kunnen door een deel te financieren aanzienlijk hoger komen te liggen.

Wat kost het onderhoud van zonnepanelen?

Onderhoudscontracten kosten jaarlijks ca. 0,5-1% van de investering. Eens per 3-5 jaar moet de installatie voor de verzekeraar herkeurd worden. Het schoonmaken van panelen varieert van ca. eens per jaar tot nooit. In principe regenen ze schoon, tenzij er bijzondere vervuilende omstandigheden zijn.

Kan ik de zonnepanelen verzekeren?

Vanaf de zomer van 2019 zijn verzekeraars scherper in hun acceptatiebeleid. Dat geldt met name op daken met PS- of PUR-isolatie. De risicoacceptatie van verzekeraars neemt toe als er extra maatregelen getroffen worden zoals o.a. toepassing van optimizers, vlamboogdetectie en het buiten plaatsen van omvormers.
Belangrijk is dat vóór de daadwerkelijke installatie, je de verzekeraar informeert over de aanleg van zonnepanelen, zodat vooraf eventuele extra eisen kunnen worden afgestemd.

Ben ik vrij zelf de financiering te regelen met mijn bank?

Ja, je bent als klant vrij zelf de financiering van de zonnepanelen te regelen. Rabobank heeft daarvoor verschillende financieringsmogelijkheden. Informeer bij jouw adviseur naar de mogelijkheden.

Wat is het belang van Rabobank in Energieke Regio?

Rabobank heeft geen belang in Energieke Regio. Energieke Regio is een onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk, en werkt onafhankelijk van marktpartijen. Mede daardoor én door hun uitgebreide kennis over zonnepanelen, zijn ze gerespecteerd partner van Rabobank.