Duurzaam ondernemen op zonne-energie

Start met een gratis Maatwerkadvies Zonnepanelen

Bespaar op je energierekening en reduceer je CO2-uitstoot. Als zakelijke klant van Rabobank, ontvang je nu tijdelijk gratis een Maatwerkadvies Zonnepanelen ter waarde van EUR 700 inclusief businesscase.

Voor alle zakelijke klanten: van MKB tot grootzakelijk, voor huurders en verhuurders.

Deze aanbieding geldt tot 31 mei 2022 en is gratis beschikbaar voor de eerste 500 aanmeldingen.

Speciaal voor zakelijke Rabobank klanten

Start met duurzaam ondernemen

Meld je aan voor een gratis Maatwerkadvies Zonnepanelen inclusief

 • Legplan zonnepanelen
 • Financiële business case
 • Verkenning subsidiemogelijkheden
 • Vrijblijvende Offerte voor uitvoering op basis van collectieve inkoop

Een duurzame toekomst binnen handbereik

Lagere energierekening

Met zonnepanelen op je dak bespaar je flink op energiekosten. Door je eigen energie op te wekken, draag je direct een steentje bij aan een duurzame toekomst.

Fiscaal voordeel

Verkort je terugverdientijd aanzienlijk met subsidies. Wij adviseren over subsidies die bij jouw situatie passen. Door onze jarenlange expertise vergroten wij de kans op toewijzing als wij deze subsidies voor je aanvragen.

Op maat gemaakte oplossing

Voor zonnepanelen bestaat geen one-size-fits-all aanpak. Daarom bepalen we met de dakscan wat werkt voor jou. Samen vinden we een oplossing die bij jou past, ongeacht je verbruik en grootte van je dak.

Ontzorging van A tot Z

Wij staan je bij in het hele proces — van aanvraag tot aanleg. Door onze jarenlange ervaring en onafhankelijkheid van uitvoerende partijen, denken we vanuit jouw perspectief en bieden we je de best mogelijke oplossing.

Maak gebruik van subsidies

SVM-subsidie: de Subsidieregeling Verduurzaming MKB voor een energie-advies op maat en ondersteuning bij de uitvoering levert mkb-ondernemers € 1.500 – € 2.500 extra voordeel op! De inschrijving is open vanaf 1 oktober 2021 en sluit op 30 september 2022.

SDE ++ subsidie: gegarandeerde overheidssubsidie, die ondernemers met een grootverbruiksaansluiting, 15-16 jaar lang een stabiel en aantrekkelijk rendement oplevert. De inschrijving voor de regeling Stimulering Duurzame Energieproductie en klimaattransitie opent dinsdag 28 juni 2022 om 9:00 uur.

Vergroot je kans op toewijzing door Energieke Regio je subsidieaanvraag te laten doen.

Onafhankelijk partner van Rabobank

Bij Energieke Regio helpen we je graag te verdienen aan duurzaamheid. Dat doen wij zonder winstoogmerk en onafhankelijk van marktpartijen. We stellen altijd jouw behoeften voorop en garanderen kwaliteit tegen een scherpe prijs. Rabobank deelt onze passie en stimuleert de aanschaf van zonnepanelen door het aanbieden van advies en begeleiding aan haar zakelijke klanten.

Tijdelijk gratis aangeboden aan zakelijke klanten van Rabobank.

Deze aanbieding geldt tot 31 mei 2022 en is beschikbaar voor de eerste 500 aanmeldingen.

Welke aansluiting heb ik?

Bedrijfsgegevens

Contactpersoon

HET PROCES

Hoe het werkt

01

Maatwerkadvies Zonnepanelen + businesscase

Na het aanvragen van de dakscan krijg je van ons vrijblijvend advies op maat. We bespreken de beste oplossing voor jouw dak en geven een accurate inschatting van de opbrengst per jaar en de terugverdientijd.

02

Plan van aanpak

We maken het financiële plaatje compleet en zetten concrete stappen. Van het vergelijken van offertes van verschillende installateurs tot het communiceren met de verzekeraar. Zo komen we tot een definitieve offerte.

03

Subsidieaanvraag

Energieke Regio onderzoekt welke subsidies beschikbaar en van toepassing zijn voor jouw onderneming en we helpen je met de aanvraag ervan. Met onze expertise wordt de investering in zonnepanelen voor elke onderneming financieel aantrekkelijk.

04

Collectief prijsvoordeel

Energieke Regio hanteert een uitgekiende collectieve aanbestedingsmethode, waardoor tegen scherpe tarieven maatwerkinstallaties met een hoog kwaliteitsniveau, afgestemd op de eisen van verzekeraars, gerealiseerd worden.

05

Financiering

Tijd om financiering voor de zonnepanelen te regelen. Wij vormen hier je sparringpartner en zorgen dat je een weloverwogen keuze kunt maken.

06

Installatie

Gecertificeerde installateurs realiseren het zonnesysteem. Ook tijdens de bouw en realisatie blijven we je ondersteunen en schakelen we experts in die onder andere controleren of de installatie voldoet aan actuele regelgeving.

FAQ

Veelgestelde vragen

Wil je liever contact met ons opnemen?
Stuur een email naar
mijnzonadvies@energiekeregio.nl

Wat is een Maatwerkadvies Zonnepanelen?

Met een Maatwerkadvies Zonnepanelen word je ontzorgd tot aan het eerste besluitmoment. Je bespreekt met een Energieke Regio adviseur je situatie en wensen. Er wordt voor je uitgezocht welke subsidies mogelijk zijn en hoeveel panelen er op je dak passen. In de businesscase zie je wat het kost en wat het je oplevert. Er is een beeldbelgesprek aan gekoppeld waarin het Maatwerkadvies Zonnepanelen wordt toegelicht en je vragen worden beantwoord. En voor het vervolg ontvangt je een offerte voor uitvoering op basis van collectieve inkoop. De bank kan je desgewenst helpen met de juiste financiering voor deze investering.

Welke subsidiemogelijkheden zijn er?

Voor zowel klein- als grootverbruikers zijn er subsidiemogelijkheden. Zo is er een Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM) die € 1.500 – € 2.500 extra voordeel op advies en begeleiding kan opleveren! Kleinverbruikers kunnen om de zonnepanelen snel terug te verdienen gebruik maken van de salderingsregeling en de Energie-investeringsaftrek. Bij de salderingsregeling mag je de opbrengsten van de opgewekte stroom over een jaar aftrekken van de kosten van de in dat jaar verbruikte energie. Kleinverbruikers met een jaarverbruik boven 50.000 kWh kunnen de ISDE-subsidie benutten i.p.v. de Energie-investeringsaftrek. Grootverbruikers kunnen SDE++ subsidie aanvragen, waarmee opgewekte stroom 15-16 jaar gesubsidieerd wordt.

Hoe werkt het collectieve prijsvoordeel?

Energieke Regio hanteert een collectieve aanbestedingsmethode, waarbij vooraf de kwaliteit en de prijzen zijn vastgelegd. Op basis van dit voorwerk krijg je de keuze uit 1-3 installateurs, die het door jou gewenste maatwerk kunnen leveren. Geen ‘eenheidsworst’ zoals bij een ‘standaard collectieve inkoop actie’, maar echt maatwerk!

Je krijgt:

 • Een maatwerkinstallatie, onafhankelijk en in samenspraak met jou samengesteld;
 • Op basis van een hoog kwaliteitsniveau, afgestemd op de eisen van vrijwel alle verzekeraars;
 • Met nog steeds prijsvoordeel, omdat Energieke Regio grote volumes uitvraagt;
 • Waarbij je niet gebonden bent aan een beperkende beslistermijn of aan een minimumaantal deelnemers;
 • Met volledige begeleiding van de afstemming met netbeheerder, constructeur, verzekeraar en desgewenst je financier;
 • Afgesloten met een onafhankelijke opleverkeuring, volgens de door verzekeraars geëiste Scope 12-norm;
 • Het traject wordt snel en efficiënt doorlopen, waardoor jij je op je eigen werk kunt blijven concentreren.

Wat is het rendement van zonnepanelen voor bedrijven?

De meeste installaties laten zich in 6-10 jaar terugverdienen. De rendementen liggen vaak tussen 5-8% en kunnen door een deel te financieren aanzienlijk hoger komen te liggen.

Wat kost het onderhoud van zonnepanelen?

Onderhoudscontracten kosten jaarlijks ca. 0,5-1% van de investering. Eens per 3-5 jaar moet de installatie voor de verzekeraar herkeurd worden. Het schoonmaken van panelen varieert van ca. eens per jaar tot nooit. In principe regenen ze schoon, tenzij er bijzondere vervuilende omstandigheden zijn.

Kan een huurder van een gebouw ook zonnepanelen installeren?

Dit kan als de eigenaar en diens verzekeraar hiermee akkoord zijn. Het is dan verstandig om daar al in een vroeg stadium afspraken over te maken, liefst voor langere termijn.

Kan ik de zonnepanelen verzekeren?

Vanaf de zomer van 2019 zijn verzekeraars scherper in hun acceptatiebeleid. Dat geldt met name op daken met PS- of PUR-isolatie. De risicoacceptatie van verzekeraars neemt toe als er extra maatregelen getroffen worden zoals o.a. toepassing van optimizers, vlamboogdetectie en het buiten plaatsen van omvormers.
Belangrijk is dat vóór de daadwerkelijke installatie, je de verzekeraar informeert over de aanleg van zonnepanelen, zodat vooraf eventuele extra eisen kunnen worden afgestemd.

Ben ik vrij zelf de financiering te regelen met mijn bank?

Ja, je bent als klant vrij zelf de financiering van de zonnepanelen te regelen. Rabobank heeft daarvoor verschillende financieringsmogelijkheden. Informeer bij jouw adviseur naar de mogelijkheden.

Wat is het belang van Rabobank in Energieke Regio?

Rabobank heeft geen belang in Energieke Regio. Energieke Regio is een onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk, en werkt onafhankelijk van marktpartijen. Mede daardoor én door hun uitgebreide kennis over zonnepanelen, zijn ze gerespecteerd partner van Rabobank.